Lilly uit Londen

Blog Lilly uit Londen Monkeyway
Terwijl in Europa de dagen weer kouder en korter worden, trotseren wij in het Caribisch Gebied orkanen als Matthew. Deze orkanen zijn een enorme bedreiging voor mens en milieu. Hoewel de ABC-eilanden goeddeels gespaard bleven van Matthews razernij, viel er behoorlijk wat regen en blijken vooral de kusten te zijn beschadigd door de onstuimige zee.

Directieoverleg op de beach

Maar dan schijnt eindelijk de zon weer en dat betekent tijd maken voor ons favoriete werk: ‘directieoverleg at the beach’. Als we aankomen op ons vertrouwde strand zien we dat er niet veel zand over is. Het water staat erg hoog. Tot aan de houten parasols. Onze strandstoelenman verwelkomt ons en vertelt in geuren en kleuren tot hoe hoog het water is gekomen. En wat een troep er aan land spoelde. Hij wijst op de enorme hopen bijeen geharkte slierten zeewier als bewijs.

Lilly uit Londen

De twee strandstoelen met kleurige badhanddoeken naast ons zijn verlaten. Maar niet voor lang. Drie dames nemen plaats. Kirsten, Marian en Lilly.

Kirsten vertelt ons dat zij en haar zus een Hollandse moeder hebben en dat ze in Londen wonen. Kirsten werkt als neuropsycholoog voor een soort GGZ en haar zus als business advocaat. Marian is nog moe van de lange reis en doet een poging om een dutje te doen. Maar Kirsten wil op verkenning.

Daar is Lilly het helemaal mee eens. Ogenschijnlijk rustig, maar in afwachting van een beslissing observeert ze heimelijk de dames vanachter haar nieuwe zonnebril.

blog-lilly-uit-londen

Maar Lilly wordt ook wat onrustig van de hoge golven. Ze vindt de zee maar niks en hoopt dat ze er niet nog een keer in moet. Haar kapsel raakt er ook zo van door de war. Bovendien wordt het na die lange vlucht uit Londen, hoogtijd om weer eens flink de pootjes te strekken. Maar, keurig opgevoed als ze is, wacht ze geduldig tot Kirsten en Marian klaar zijn om Aruba te gaan ontdekken. We geven ze nog snel het nummer van een taxi van een goede vriend door en dan gaan ze met zijn drietjes op verkenning.

Met haar nieuwe zonnebril op is ze wel gelijk de hipste hond op ‘The High Rise’.

Dag Lilly uit Londen. You really rock!

Fijn weekend!

Liefs,

Richelle en Christel