MANUSCRIPTBEOORDELING

JOUW MANUSCRIPT

Eindelijk is het zo ver. Na al die uren, dagen, weken en misschien wel jaren, dat je jouw gedachten en ideeën hebt uitgeschreven, ga je eindelijk jouw manuscript delen met iemand. Wellicht hebben familie of vrienden al eens een stuk mogen lezen. Maar nu gaat iemand het lezen die jou niet kent. Die niet weet hoe je het bedoelt maar letterlijk af moet gaan op wat je hebt geschreven. Dat is een spannend moment. Je wilt dat er serieus naar wordt gekeken. Je kunt gerust zijn want zowel auteurs als manuscripten zijn bij ons in veilige handen.

// Heb je interesse in een beoordeling van je manuscript?
Stuur je verzoek samen met je manuscript naar: info@bigbangexpress.com. Binnen een week krijg je een offerte met daarin de kosten en hoe lang het ongeveer gaat duren. Daarna beslis je per ommegaande mail of je akkoord gaat met de offerte. Afhankelijk van de aanvragen die we op dat moment hebben lopen en de lengte van je manuscript, kan je binnen 2 à 6 weken ons rapport verwachten.

Tarief manuscriptbeoordeling
50 euro plus 1,50 euro per aangeleverde pagina (eerste 5 pagina’s gratis)

Voorbeeld A:
Een manuscript van 75 pagina’s kost 50 + 112,50 = 162,50 euro minus 5 gratis pagina’s = 155 euro.
Voorbeeld B:
Een manuscript van 10 pagina’s kost 50 + 15 = 65 euro minus 5 gratis pagina’s = 57,50 euro.

Voor elk rapport geldt het vaste bedrag van 50 euro, inclusief de eerste 5 pagina’s, daarna 1,50 euro per pagina, tenzij anders is afgesproken, bijvoorbeeld omdat je het in twee keer wilt laten beoordelen.

Waar bestaat de manuscriptbeoordeling uit?
In de kantlijn van het hele manuscript plaatsen we tekstballonnetjes met opmerkingen, zodat je direct weet over welk woord of stuk tekst het gaat. Daarnaast zetten we onze algemene bevindingen, aanwijzingen en suggesties die kunnen leiden tot verbeteringen op een rijtje. De totale beoordeling bevat dus aanwijzingen, opmerkingen en tips waarmee je zelfstandig aan de slag kunt. Vraag een manuscriptbeoordeling aan wanneer je klaar bent voor kritiek en je je manuscript daadwerkelijk wilt verbeteren, want onze werkwijze wordt ook wel als een mini schrijfcursus ervaren.

Nabespreking
Een nabespreking is niet altijd noodzakelijk maar naar aanleiding van het rapport kunnen er vragen zijn of kan er behoefte bestaan aan een nadere toelichting. De nabespreking kan schriftelijk plaatsvinden, via e-mail of mondeling, via skype.

Uitgeverij
Schrijvers willen graag gelezen worden. Wij zijn geen uitgeverij maar bij een goed manuscript zijn wij bereid mee te kijken naar de mogelijkheden. Eventueel kunnen we onze contacten onder uitgevers aanspreken.

Voorwaarden

  • Wij behandelen je manuscript vertrouwelijk.
  • Lever je manuscript aan in een Word-document: A4 formaat standaard (marge links rechts 2,5 cm, marge boven onder 2,5 cm), lettertype Times New Roman 12-punts, regelafstand 1,5.
    Synopsis maximaal 2 A4.
  • De verwerkingstijd voor manuscripten ligt gemiddeld tussen de twee en zes weken.
  • Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade aan het document of vermissing van het manuscript, dus zorg zelf altijd voor een back-up.
  • Aan onze beoordeling kunnen geen rechten worden ontleend.
  • Betaling dient vooraf te geschieden door overmaking van het bedrag volgens de voorwaarden op de digitale offerte.

*Prijzen in 2022 zijn exclusief 6 % ABB (BTW Bonaire – Caribisch Nederland)

INFORMEER NAAR DE MOGELIJKHEDEN: info@bigbangexpress.com

DOWNLOAD ONZE BROCHURE MANUSCRIPTBEOORDELING

TESTIMONIALS

// Karin Kallenberg:
Zeer bedankt voor jullie uitgebreide analyse. Zoals altijd is die goed gefundeerd en snijdt hout. Een pakkender begin verzorgen is sowieso een heel goede suggestie. Jullie hebben altijd ijzersterke ideeën, ook voor de verdere plot. Compliment daarvoor.

// Adriaan Bos:
Ik ben blij dat ik destijds mijn intuïtie heb gevolgd, de klik tijdens ons eerste telefoongesprek! Dank voor al je support, waardoor mijn manuscript zeer aan sfeer en inhoud heeft gewonnen!

// Karin (Italië):
Wow, meiden! Ben ik even blij dat ik jullie tegen het virtuele lijf gelopen ben! Ik ben blij verrast door jullie visie en de manier waarop jullie hem brengen. Het is niet de eerste keer dat ik werk laat beoordelen. Omdat ik al geruime tijd in Rome woon en dus geen schrijfcursussen in mijn moedertaal kan doen (behalve online, maar wil ik niet) zag ik deze beoordelingen als een soort privé-cursus. Dit om aan te duiden dat jullie niet de eerste zijn en ik redelijk wat vergelijkingsmateriaal heb. Jullie leveren een gedegen werkstukje af, voor een alleszins redelijke prijs. Wat ik zo fijn vind is dat het allemaal zo opbouwend is. Dus echt met het streven naar verbetering in een positieve toon. Een verademing! De aanwijzingen in tracks zijn zeer zinvol, in de andere opmerkingen kunnen wij ons ook, op een kleine uitzondering na, helemaal vinden. Jullie streven om een echt goede beoordeling af te leveren uit zich ook in de bereidwilligheid om nog even te skypen. Is niet nodig, maar wel alleszeggend dat het van jullie kant mogelijk is.

Meer testimonials? Klik hier!